Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Wethouder kwaad om renovatiestop Vestia

11 mei 2012

De aangekondigde renovatiestop van Vestia heeft bij de Haagse wethouder Marnix Norder tot enorme boosheid geleid. Hij is bang voor verloedering van Den Haag, zo meldt Omroep West.

Huurders van Vestia hoeven niet te rekenen op een grondige renovatie van hun huis, zo werd donderdag 10 mei bekend. De corporatie kan geen nieuwe geborgde leningen meer krijgen en heeft daardoor geen geld meer voor opknapbeurten, ook al waren die toegezegd.

De wethouder wil nu dat minister Spies actie onderneemt. Hij vindt dat de banken de schulden van Vestia moeten kwijtschelden. “De banken verdienen bakken met geld aan de schuld van Vestia”, zegt hij. Ze zijn hun verantwoordelijkheid niet nagekomen, en de banken zouden zomaar wat hebben afgesloten met Vestia om daar maximale winst uit te halen. “Dat kan gewoon niet”, volgens Norder.

Lijst

Norder heeft een lijst gemaakt met alle projecten in Den Haag waar Vestia bij betrokken is. Hij houdt er rekening mee dat een groot deel van de geplande projecten van de corporatie niet doorgaan. Dit kan voor de gemeente tot grote financiële risico’s leiden. De wethouder gaat er vanuit dat de corporatie de prioriteit zal leggen bij projecten in de Haagse krachtwijken en projecten die van algemeen belang zijn voor de samenleving.

Bron: Omroep West

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren