Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Website voor ketensamenwerking

3 november 2011

Zes Noord-Hollandse specialisten in vastgoedrenovatie hebben hun kennis en ervaring op het gebied van ketensamenwerking gebundeld. Daarbij hebben zij de website Ketensamenwerkingbouw.nl opgericht. Op deze manier willen de zes partijen opdrachtgevers mee laten profiteren van de voordelen van ketensamenwerking.

In de vastgoedrenovatie wordt ketensamenwerking nog betrekkelijk weinig toegepast. De zes renovatiespecialisten werken echter al bijna vier jaar samen aan de optimalisatie van het systeem, waarmee zij een grote voorsprong op hun concurrenten menen te hebben opgebouwd. Alle betrokken renovatiebedrijven hebben een vaste keten van toeleveranciers en gespecialiseerde aannemers waarmee intensief wordt samengewerkt. De Alkmaarse woningcorporatie Stichting Woonwaard nam het initiatief tot de samenwerking. Op de website is te zien hoe er door slimmer te werken meer kan worden gedaan voor minder geld.

Lean geschoold

De zes partners zijn in hun dienstverlening en bedrijfsprocessen vergelijkbare partijen. Zij hebben elkaar in de afgelopen jaren volledig inzicht gegeven in hun processen en daarmee de efficiency in hun werkwijze aanzienlijk verbeterd. De bedrijven zijn bovendien allen ‘Lean geschoold’. Dat wil zeggen dat zij door samen uitgekiend te plannen alle verspilling van tijd en materialen uit het renovatieproces kunnen halen.

De renovatiespecialisten werken deels voor dezelfde opdrachtgevers, maar stellen ieder afzonderlijk ook hun werkwijze en verticale ketens van toeleveranciers en gespecialiseerde aannemers beschikbaar aan andere opdrachtgevers. Met de introductie van ketensamenwerking willen de Noord-Hollandse ondernemingen een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van renovatieprocessen en het terugdringen van de kosten daarvan.

De samenwerkende bedrijven zijn Aannemingsbedrijf Ooijevaar BV, Bouwbedrijf Jac. Tromp BV, Aannemingsbedrijf AC Borst Bouw BV, Aannemingsbedrijf Kesselaar en Zn BV, Bouwbedrijf Bolten BV en Etro Vastgoedzorg BV.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren