Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Waardemeter voor vastgoed

2 maart 2011

In Nederland staat veel vastgoed onnodig leeg, of de huuropbrengst is slechts een fractie van wat het pand na renovatie en herbestemming zou opleveren. Voor eigenaren van leegstaande en verhuurde panden die willen weten wat de mogelijkheden van hun vastgoed zijn bestaat sinds kort de Waardemeter Vastgoed. Deze meter biedt locatiespecifiek inzicht in de mogelijkheden van het pand in relatie tot de huidige staat van het pand én zijn omgeving.

De Waardemeter Vastgoed rekent vier verschillende (combinaties van) functies door voor gebouwen en ook wat deze functies betekenen voor de verbouwkosten en de opbrengsten. Dit gebeurt per project. Afhankelijk van het pand, de omgeving en de wensen van de eigenaar, worden diverse mogelijke functies inzichtelijk gemaakt en doorgerekend.

De onderzoekers van de Waardemeter Vastgoed zijn naast bouwtechnisch onderlegd, gespecialiseerd in het verenigen van het creatieve en commerciële in een nieuw gebruiksconcept. Het doel is om zo bijzondere en innovatieve out-of-the-box oplossingen te laten ontstaan.

Praktijk

Als een eigenaar een pand aanmeldt voor de Waardemeter, wordt eerst de locatie bezocht, het gebouw wordt technisch bekeken, en er wordt uitgebreid naar de omgeving gekeken. Voorbeelden hiervan zijn de ontsluiting, de functies in de buurt (parkeren, winkels, openbaar vervoer) en de situatie in de lokale vastgoedmarkt. Op basis daarvan worden vier herbestemmingsconcepten voorgesteld. Per scenario worden 3D-tekeningen gemaakt en de investeringskosten en verwachte opbrengsten uitgerekend. Optioneel is het mogelijk op de belangrijke prestatie-eisen van het Bouwbesluit te toetsen. Ook kan een principeaanvraag Projectbesluit ingediend worden om een standpunt van de gemeente betreffende een wijziging van het bestemmingsplan te krijgen.

De Waardemeter Vastgoed kan een commercieel aantrekkelijke oplossing bieden voor eigenaren doordat direct inzicht ontstaat in de potentiële rendementen en scenario’s voor herbestemming of sloop-nieuwbouw. Daardoor wordt het makkelijker objecten te verhuren of te verkopen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren