Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

VSK Award voor project Sleephellingstraat

12 februari 2010

De VSK Award in de categorie Integrale Energieprestaties is gewonnen door Ferroli Nederland met het project Sleephellingstraat. Volgens de jury neemt het bedrijf in de branche een koploperspositie in.

In samenwerking met andere bedrijven heeft de winnaar in het project Sleephellingstraat te Rotterdam een complex herenhuizen uit begin 1900 energetisch gerenoveerd volgens de PassiefHuis richtlijn. Hierbij is onder andere isolatie toegepast aan de buitengevel, plafond, wanden en vloeren. Daarnaast is gebruik gemaakt van HR++ glas, natuurlijke zonwering en energiezuinige installaties voor ventilatie.

Volgens juryvoorzitter Ed Nijpels heeft Ferroli door conceptueel te denken met bestaande middelen al de norm bereikt voor 2020. “Met de inzending voor project Sleephellingstraat, heeft de winnaar bewezen het maximale resultaat te halen uit zijn duurzame klimaatconcepten. Dat belooft wat.”

Alle woningen hebben na de oplevering officieel het energielabel A++ ontvangen en verbruiken op jaarbasis slechts 350m³ gas. Een reguliere eengezinswoning verbruikt gemiddeld tussen de 1500 en 1800m³ gas per jaar.

De VSK Awards zijn op 1 februari uitgereikt in het Utrechtse Beatrix Theater. In uitgave 2009-3 van Renovatie is het project Sleephellingstraat uitgebreid beschreven.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren