Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Vijftig vernieuwende bouwconcepten

28 oktober 2011

Er zijn vijftig vernieuwende, waardevolle concepten voor bouwen of renoveren met hoge energieambitie binnengekomen. EnergieSprong en Netwerk Conceptueel Bouwen deden eerder dit jaar een oproep hiervoor. Op 4 november worden de twaalf genomineerden bekendgemaakt. Tijdens de manifestatie De Voorsprong op 24 november – waar opdrachtgevers en aanbieders bij elkaar komen voor dialoog – de winnaars.

Met prijsvraag willen de organisatoren innovatieve, waardevolle, integrale oplossingen voor bouwen of renoveren stimuleren met een hoge energieambitie. “Vijftig inzendingen. Dat maakt duidelijk dat er groei zit in het aanbod van energieambitieuze concepten. Geweldig”, volgens juryvoorzitter Pieter Huijbregts.

45% energiereductie

Partijen kunnen meedoen aan de wedstrijd wanneer zij met gedeelde afspraken een integrale oplossing op de markt aanbieden, die voor bestaande woningbouw minimaal 45 procent energiereductie oplevert en voor nieuwbouw energieneutraal is. “Bouwproducten moeten significant goedkoper worden als we de prestaties willen halen die in het verschiet liggen”, stelt Jan Willem van de Groep, programmamanager EnergieSprong.

Prijzengeld

De wedstrijd wordt drieachtereenvolgende jaren gehouden met per jaar 75.000,- euro aan prijzengeld. Per categorie is dit verdeeld in de eerste prijs (20.000,- euro), tweede prijs (12.500,- euro) en de derde prijs (5.000,- euro). Het zijn conceptuele prijzen; dat wil zeggen dat zij op maat worden gemaakt. Zo zullen sommige winnaars hun oplossing verder willen uitwerken, terwijl een ander juist een procescoach kan gebruiken om het samenwerkingsproces te optimaliseren of wellicht meer gebaat is bij het vermarkten van zijn concept. Alle genomineerden mogen een filmpje maken van hun concept dat wordt vertoond op tijdens De Voorsprong.

De winnaars worden bepaald tijdens een openbaar debat tussen de jury en het publiek. Juryleden zijn prof.dr. Sandra Schruijer (ketensamenwerking), ir. Birgit Dulski (duurzaamheid en energie), prof.dr. Joop Halman (ontwerp en productie) en prof.dr. Ed Nijssen (marketing en sales), onder leiding van ir. Pieter Huijbregts (conceptueel bouwen).

Eerdere berichtgeving over dit onderwerp:

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren