Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Verplicht onderzoek asbest in scholen

10 juni 2011

Scholen moeten uiterlijk 1 juli 2012 weten of er asbest in hun gebouwen aanwezig is. Dat is na een spoeddebat in de Tweede Kamer besloten. De Onderwijs Service Groep (OSG) en Search Ingenieursbureau hebben hiertoe een contract gesloten. Beide partijen brengen de komende tijd de asbestsituatie in de 3200 door OSG beheerde scholen in kaart.

Uit een asbestonderzoek van het documentaireprogramma Zembla is gebleken dat een kwart van de op asbest onderzochte scholen een gevaar oplevert voor de gezondheid. Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu erkent de ernst van het probleem en verplicht scholen nu om snel en professioneel maatregelen te nemen.

Helder inzicht

OSG beheert 3200 scholen in Nederland en heeft Search Ingenieursbureau aangetrokken om onderzoek uit te voeren naar de eventuele aanwezigheid van asbest in deze scholen. Schoolbesturen krijgen zo helder inzicht in hun asbestsituatie. Conform alle geldende richtlijnen van het ministerie krijgen zij uitsluitsel of er asbest in hun gebouwen aanwezig is en hoe ze hiermee dienen om te gaan.

Asbestspecialist Hans de Jong van het ingenieursbureau onderschrijft het belang van de samenwerking met OSG: “Wij doen veel onderzoek naar asbest in gemeentelijke en openbare gebouwen. Dat scholen nu verplicht worden de risico’s van eventueel aanwezig asbest in kaart te brengen is begrijpelijk. Asbest is overigens in de regel prima beheersbaar, dus er is geen enkele reden tot paniek.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren