Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Verjongingskuur voor honderdjarig Philipsdorp

1 september 2010

In totaal 771 grondgebonden huurwoningen van Woonbedrijf zullen tussen 2011 en 2017 gerenoveerd gaan worden in Philipsdorp, Eindhoven. De woonwijk is gebouwd tussen 1910 en 1923 door NV Philips gloeilampen als onderdeel van de integrale visie op leefcondities voor moderne fabrieksarbeider, de zogenaamde ‘company town’.

Om betaalbare woningen rondom een stadscentrum te behouden heeft Woonbedrijf gekozen voor renovatie. Alle huurwoningen worden gerenoveerd met aandacht voor zowel bouwfysische, bouwtechnische, als woontechnische aspecten. De ingrepen zijn een mix van groot onderhoud, werkzaamheden aan het uiterlijk en verbeteringen voor meer comfort en woonplezier. Daarna is het honderdjarige Philipsdorp klaar voor de toekomst.

Philips was van nature sterk op innovatie gericht en koos graag voor vooruitstrevende en toekomstgerichte oplossingen. Het idee van het fabrieksdorp omvatte alle noodzakelijke voorzieningen variërend van winkels en scholen tot moestuinen en badhuizen (hygiëne). Daarnaast omvatte het ook sociale en recreatieve voorzieningen gemeenschapshuis, muziekverenigingen en sportverenigingen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren