Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Verbouwingseisen toetsen via website

9 september 2010

Met de website Verbouwkompas.nl kunnen (particuliere) opdrachtgevers en bouwbedrijven vanaf 1 oktober eenvoudig toetsen of een verbouwing aan alle wettelijke eisen van het Bouwbesluit voldoet. Het programma is ontwikkeld door SBR in samenwerking met NEN en het ministerie van VROM/WWI.

Het Bouwbesluit bevat bouwtechnische voorschriften waaraan alle bouwwerken in Nederland minimaal moeten voldoen. Deze voorschriften zijn verwerkt in het kompas. Gemeentelijke regels, voortkomende uit bijvoorbeeld welstandsnota en bestemmingsplannen, blijven in het verbouwkompas buiten beschouwing. Hierop zal apart moeten worden getoetst. “Door te werken volgens het Verbouwkompas kunt u fouten voorkomen en kwalitatief hoogwaardig werk leveren dat aan alle eisen voldoet”, volgens SBR.

De website Verbouwkompas.nl loopt stapsgewijs door de eisen van het Bouwbesluit heen. Het eindresultaat, een overzichtelijke checklist, is goed bruikbaar bij overleg met opdrachtgever en gemeente. Meer informatie vindt u vanaf 1 oktober via www.verbouwkompas.nl.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren