Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Verantwoord aanbesteden

9 juni 2011

Bouwmanagers en architecten hebben samen 16 spelregels opgesteld in een bouwmanifest. Het manifest moet helpen bij het kiezen van de goede insteek van de aanbestedingsprocedure. Het Manifest Verantwoord Aanbesteden werd 7 juni aangeboden aan VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma.

De bouwmanagers en architecten bedachten gezamenlijk 16 nieuwe spelregels, ontwikkeld vanuit de praktijk en gebaseerd op ervaring. Het botert niet altijd tussen bouwmanagers en architecten, maar tijdens een bijeenkomst bleek dat ze over veel zaken hetzelfde denken. Het manifest is daarvan het resultaat.

Emotioneel

De 16 principes die in het manifest zijn opgenomen doen recht aan de aard van het architectenvak. Architecten leveren een intellectuele dienst met een emotionele component, en de aanbestedingsprocedure moet daarbij aansluiten. Het manifest helpt bij het kiezen van de juiste insteek van de aanbestedingsprocedure.

Principes

De initiatiefnemers, de BNA met 3000 aangesloten architecten, en de NLPB met 20 aangesloten bureaus met 1500 bouwmanagers, ondertekenden als eerste het Manifest. Iedereen die de principes onderschrijft en wil uitdragen, mag het manifest ondertekenen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren