Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

VELUX Award 2012: licht in architectuur

3 oktober 2011

Voor de vijfde keer wordt de tweejaarlijkse International VELUX Award 2012 (IVA) georganiseerd. Met als thema ‘Light of tomorrow’ daagt de IVA architectuurstudenten wereldwijd uit om het gebruik van daglicht in de architectuur te verkennen en als bouwsteen in hun ontwerpen mee te nemen. De winnaars van de IVA 2012 worden beloond met 30 euro aan prijzengeld. Studenten die deel willen nemen kunnen zich tot 1 maart 2012 registreren.

De International VELUX Award 2012 heeft niet alleen als doel duurzame ideeën en oplossingen voor nieuwe gebouwen te stimuleren, maar ook voor de bestaande gebouwvoorraad in steden en woonwijken. De IVA is op zoek naar bijdragen die een duidelijke energiestrategie combineren met een specifieke focus op de gezondheid en het welzijn van mensen die wonen en werken in die gebouwen.

Internationale jury

Om het mondiale karakter van de IVA goed weer te geven, is de vakjury als volgt samengesteld: Alvaro Siza (Portugal), Brigitte Shim (Canada), Peter Stutchbury (Australië) en Francis Kéré (Burkina Faso, maar woonachtig in Duitsland). Alle juryleden richten zich op duurzame architectuur met betrokkenheid voor lokale milieuproblematiek en klimatologische omstandigheden. Ze hebben in verschillende landen gebouwen ontworpen, hebben ervaring als docent opgedaan en artikelen gepubliceerd. Per Arnold Andersen (Denemarken), hoofd van de afdeling Daylight, Energy and Indoor Climate, vertegenwoordigt de VELUX Groep in de jury.

“Onze ambitie is het bevorderen van daglicht, frisse lucht en de kwaliteit van het leven”, volgens Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland BV. “Daarom dagen we studenten uit met ideeën te komen voor toekomstige duurzame architectuur. Wij maken hierbij gebruik van de nieuwsgierigheid en moed van de studenten om sociale, psychologische en milieuaspecten van zonlicht en daglicht te verkennen.”

Geen categorieën

De IVA wordt georganiseerd in samenwerking met de International Union of Architects (UIA) en de European Association for Architectural Education (EAAE). Er zijn geen specifieke categorieën of vereisten over het gebruik van VELUX producten. Het totaal van 30.000 euro aan prijzengeld wordt uitgereikt aan student en docent tijdens een internationaal evenement ergens in Europa in oktober 2012. Registreren kan via VELUX.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren