Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

VEH blij met toetsing basislabel

28 juni 2012

Minister Spies vraagt de Raad van State om advies over een basis energielabel, dat wordt afgegeven op basis van het bouwjaar van de woning. Vereniging Eigen Huis (VEH) is blij met deze toezegging. In maart 2011 diende de vereniging al een plan in voor een basislabel dat automatisch aan alle woningeigenaren kan worden verstrekt.

Volgens minister Spies zou een dergelijk label in strijd zijn met de Europese richtlijn. VEH wil daarom dat de minister nu ook haar eigen voorstel voor strenge sanctionering gelijktijdig laat toetsen door de Raad van State.

“Iedere verkochte woning moet een energielabel hebben, anders gaat de overdracht bij de notaris niet door”, zo stelt Spies in het wetsvoorstel. 27 Juni dienden kamerleden Betty de Boer (VVD) en Bas Jan van Bochove (CDA) een amendement in om het voorgestelde verkoopverbod overbodig te maken. De Boer stelt dat Nederland doorschiet bij het naleven van de Europese richtlijn. “Nederland grijpt meteen naar het zwaarste sanctiemiddel: dat notarissen niet mogen meewerken aan de overdracht van een huis als een label ontbreekt”, aldus De Boer.

VEH en de Raad van State hebben al eerder aangegeven dat de sanctie die de minister wil te zwaar en niet passend is.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren