Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Vegetatiedak voor corporatie

13 april 2011

Het dak van woningcorporatie Portaal in Nijmegen wordt dit voorjaar belegd met een groen dak. Het bedrijf vindt het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en grijpt het moment van onderhoud van het dak aan om mossedum en zonnepanelen aan te leggen.

“We doen een beroep op onze huurders om zuinig met energie om te gaan. Dan moet je dat zelf natuurlijk ook doen” zegt projectleider Wil Gregoor. “We zijn nog vele jaren bezig voordat we bijvoorbeeld in al onze woningen dubbelglas hebben aangebracht, maar ondertussen kun je als bewoner wel spaarlampen gebruiken of de kachel een graadje lager zetten”.

Vegetatiedak

Het dak van het kantoor was in de planning toe aan onderhoud. Het vegetatiedak in de stenige omgeving van het gebouw is een prettige toevoeging, vindt de corporatie. Het zorgt voor een betere regenwaterafvoer en het trekt vogels en vlinders aan. De kosten voor een groen dak zijn hoger dan voor een traditioneel dak vanwege het halfjaarlijkse onderhoud aan het vegetatiedak door de hovenier.

Zonnepanelen

Portaal plaatst 86,3 m² aan panelen, die op jaarbasis ruim 10.000 kWh leveren. Met dit vermogen kan een gemiddeld huishouden drie jaar lang volledig van stroom worden voorzien. Voor de corporatie leveren de zonnepanelen ongeveer 5 procent van het stroomverbruik voor het kantoor.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren