Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Vacatureaanbod blijft steken

10 januari 2012

Na een daling van 3 punten in november bleef het vacatureaanbod in december onveranderd. Het aanbod blijft daarmee steken op het laagste punt van 2011, zo blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt.

De algehele Index staat in december op 86 punten, 6 punten lager dan een jaar geleden. In 2011 nam het vacatureaanbod alleen toe in de engineering sector, de IT sector en de management & consultancy sector, in alle gevallen met 2 punten. In de gezondheidszorg (-23) daalde de vraag naar personeel het sterkst. Het vacatureaanbod nam in 2011 in de provincie Flevoland (+11) het meest toe, in Utrecht (-9) nam het aanbod juist het meest af.

Bouw neemt af

In december steeg het aantal vacatures in de gezondheidszorg (+7) het meest. Ook in de bancaire sector (+6), de publieke sector (+6), het onderwijs (+4), de management & consultancy sector (+3) en de IT sector (+3) nam het vacatureaanbod toe. In de marketing & PR sector en de HR sector steeg het aanbod met 2 punten en in de administratieve sector, de sales sector en de engineering sector met 1 punt. In de agrarische sector (-5) daalde de vraag naar personeel het sterkst, gevolgd door de horeca & toerisme sector (-4) en de transport & logistiek sector (-4). De Index nam in de research & development sector (-3), de productiesector (-1) en de bouwsector (-1) eveneens af. In de juridische sector en in de accounting sector bleef het vacatureaanbod deze maand onveranderd.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren