Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

UNETO-VNI lanceert duurzaamheidsscan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in installatiebranche steeds belangrijker 8 september 2009

ZOETERMEER ? Ondernemersorganisatie UNETO-VNI lanceert de duurzaamheidsscan, een digitale tool die installateurs helpt om duurzaam ondernemen in hun bedrijfsvoering te integreren. Door de scan op http://duurzaamheidscan.uneto-vni.nl in te vullen, krijgen installateurs in beeld hoe zij scoren op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het nieuwe instrument is een initiatief van het UNETO-VNI Platform Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Met de duurzaamheidsscan geeft UNETO-VNI haar leden een praktisch instrument in handen om duurzaamheid binnen de organisatie te verankeren. UNETO-VNI voorzitter Marcel Engels: 'We zien dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook in onze branche steeds belangrijker wordt. Zo wil bijvoorbeeld de centrale overheid vanaf volgend jaar al honderd procent duurzaam gaan inkopen. Ook consumenten worden steeds kritischer als het gaat om de herkomst van producten en diensten. Bedrijven die duurzaam zijn ingericht, hebben straks bij opdrachtgevers echt een streepje voor'.

 

Installateurs kunnen door de scan op http://duurzaamheidscan.uneto-vni.nl in te vullen binnen circa vijftien minuten zien hoe duurzaam zij opereren. Zij beantwoorden daartoe een aantal vragen op het gebied van financiën, interne bedrijfsvoering, personeel, markt en verkoop en installeren en beheren. Deze bedrijfsanalyse levert uiteindelijk een totaalscore op, die aangeeft hoe het bedrijf scoort op duurzaam ondernemen. Op de site staan verder onder andere praktijkvoorbeelden, een overzicht van relevante UNETO-VNI producten, tips en een verwijzing naar relevante websites.

Installateurs die de scan uitvoeren, kunnen uitsluitend hun totaalscore bekijken, maar ook is het mogelijk om de gegevens op te slaan. Zo kan ook op langere termijn worden bijgehouden of verbeteracties het gewenste resultaat hebben. Met een uitgeprinte versie van de rapportage kunnen ondernemers hun inspanningen rond duurzaam ondernemen voortaan ook richting opdrachtgevers aantoonbaar maken.

 

Leden van UNETO-VNI kunnen de duurzaamheidsscan gratis raadplegen. Ook voor andere belangstellende partijen is de site grotendeels toegankelijk.     

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.
Ga je mee op First Date?

Laat je verleiden!
Kom naar onze First Date op:
3 feb 15.30u.

Gratis webinar

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren