Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

UNETO-VNI brengt leidraad uit met belangrijkste wijzigingen NEN 1010

9 september 2009

ZOETERMEER:- Om elektrotechnische installateurs en andere partijen in de bouwkolom te informeren over de belangrijkste wijzigingen in de NEN 1010 brengt UNETO-VNI de publicatie 'Nieuw in de norm' uit. De uitgave geeft een helder overzicht van de belangrijkste wijzigingen van de NEN 1010:2007 + C1:2008 ten opzichte van de versie van 2003/2005.  

Voor de elektrotechnische branche is de NEN 1010 de belangrijkste norm in het vakgebied. Bij veel installateurs én bij anderen die in de praktijk met laagspanningsinstallaties te maken hebben, is de interpretatie van de norm en de leesbaarheid vaak punt van discussie. Daarnaast zijn er vragen als het gaat om de verschillen tussen de laatst verschenen versie van de norm (NEN 1010:2007 + C1:2008) en eerdere versies.

 

UNETO-VNI heeft daarom nu een publicatie uitgebracht die als leidraad kan dienen voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met het ontwerpen en aanleggen van laagspanningsinstallaties. De uitgave laat in één oogopslag zien op welke punten de rubrieksindeling in  nieuwe NEN 1010 is gewijzigd ten opzichte van eerdere versies. Ook wordt een overzicht gegeven van de aanpassingen in de gehanteerde definities. Om de installateur een handvat te geven voor de praktijk zijn ook praktische voorbeelden, tabellen en schema's in de nieuwe publicatie opgenomen.  

 

De uitgave is te bestellen via de webshop van UNETO-VNI (www.uneto-vni.nl). Leden van UNETO-VNI bestellen de publicatie voor ? 5,- (excl. BTW), de niet-ledenprijs bedraagt ? 35,- (excl. BTW). Bezoekers van de beurs Elektrotechniek 2009 (28 september t/m 2 oktober, Jaarbeurs Utrecht) kunnen de uitgave ook op het UNETO-VNI Innovatieplein (Hal 9, stand C040) aanschaffen.

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.
Gluren bij de buren

Duurzaamheid zit in 3 facetten bij deze 'buurman': in innovatie, in sociale en duurzame inzetbaarheid en in grondstoffen. 

Sluit gratis online aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren