Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Uitstel overdracht Kleiburg

12 december 2011

Woningcorporatie Rochdale praat verder met consortium De Flat over de toekomst van de flat Kleiburg in de Bijlmermeer. De beoogde overdrachtsdatum wordt echter zeer waarschijnlijk niet gehaald. Het consortium moet zijn plannen aanpassen en de corporatie heeft te maken met verscherpte regels.

Sinds november is de regelgeving aangescherpt op het gebied van verkoop van bestaand bezit van woningcorporaties. Dat geldt ook voor het verkrijgen van de noodzakelijke toestemming, aldus Rochdale. “Verder is er op dit moment overleg gaande met de Belastingdienst over de fiscale positie van woningcorporaties. Rochdale wil eerst duidelijkheid hebben over haar fiscale en juridische positie”, schrijft de woningcorporatie op haar website.

Rochdale wil verder dat consortium De Flat de kwaliteit van diens plan ‘optimaliseert’. Het eindbeeld en de parkeeroplossing zijn wat de corporatie betreft niet voldoende. Door dit alles duurt het verkoopproces langer, zegt de corporatie.

1 euro

De woningcorporatie wil Kleiburg, een van de laatste klassieke honingraatflats in de Bijlmer, voor het symbolische bedrag van 1 euro verkopen aan een consortium met een goed plan voor behoud. De corporatie was niet tevreden over de plannen die drie consortia dit jaar hadden ingediend. Toch heeft Rochdale nu besloten ‘exclusief’ verder te praten met samenwerkingsverband De Flat, dat in de flat kluswoningen wil realiseren en het project laat volgen via een tv-serie. De verwachte overdrachtsdatum van 1 januari 2012 wordt zo goed als zeker niet gehaald. De Flat bestaat uit KondorWessels Vastgoed, Hendriks CPO, Vireo Vastgoed, en Hollands Licht.

Lees meer over de ontwikkelingen rond Bijlmerflat Kleiburg in het dossier op renda.nl.

Bron: architectenweb.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren