Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Tweede certificatiesysteem duurzaam hout

23 juni 2010

Het ministerie van VROM heeft PEFC Internationaal erkend als certificatiesysteem voor het inkoopbeleid van duurzaam hout van de overheid. Door dit besluit is Velux Nederland BV de enige dakraamleverancier in Nederland waarvan 100 procent van haar productprogramma voldoet aan het duurzaam inkoopbeleid van de overheid.

Door de erkenning van PEFC Internationaal door het ministerie van VROM is er eindelijk duidelijkheid voor zowel inkopers als aanbieders. PEFC Internationaal is nu het tweede erkende certificeringsysteem in Nederland en gelijkwaardig aan FSC Internationaal als het gaat om de eis dat houtproducten aantoonbaar afkomstig moeten zijn uit duurzaam beheerd bos. Hierdoor wordt het voor opdrachtgevers eenvoudiger om duurzaam hout voor te schrijven.

Chain of Custody

Velux verkreeg reeds in 2008 het Chain of Custody (CoC) certificaat van PEFC en levert sinds april 2009 al haar producten met PEFC gecertificeerd hout. Met deze certificering is de herkomst van het toegepaste hout in kaart gebracht en administratief volledig te herleiden. Tot op heden waren alleen aanbieders van dakramen op de markt die slechts een deel van hun assortiment leveren met een duurzaamheidkeurmerk, waarbij de herkomst van het hout van het overige deel van de producten onbekend bleef. Velux is nu de eerste dakraamleverancier die al haar producten levert met een duurzaamheidkeurmerk.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren