Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Toevalstreffers of de nieuwe toekomst?

29 mei 2012

Welke lessen kunnen getrokken worden uit de tijdelijk herbestemde projecten in Nederland tot nu toe? En wat zijn in de afgelopen jaren inspirerende projecten geweest? In de tijdelijk herbestemde locatie Schieblock in Rotterdam wordt op 8 juni ingegaan op deze vragen tijdens de discussiebijeenkomst ‘Toevalstreffers of de nieuwe toekomst?’.

Onderwerp van de bijeenkomst zijn projecten waarbij op een ‘andere’, creatieve, veelal tijdelijke manier gebouwen zijn herbestemd. Naast Schieblock zelf, komen aan bod het HAKA-gebouw in Rotterdam, de Atoomclub in Utrecht en het ACTA-gebouw in Amsterdam. Dit zijn interessante projecten waarvan de initiatiefnemers kritisch bevraagd worden op succesfactoren en antwoorden op de vragen van nu. Bijvoorbeeld:

Het programma

De projecten staan centraal en worden toegelicht door de initiatiefnemers. Het kritische panel gaat vervolgens op zoek naar innovatieve elementen en de vraag hoe herhaalbaar de projecten zijn. Het panel bestaat uit:

De projecten en de initiatiefnemers/kwartiermakers zijn:

Inschrijven

De discussie start om 17.00 uur en duurt tot uiterlijk 19.00 uur. Locatie is de Dépendance, Schieblock, Schiekade, Rotterdam. De zaal is open vanaf 16.30 uur. De bijeenkomst is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan via renda.

Dossier

Renda besteedde de afgelopen maanden aandacht aan verschillende herbestemmingsprojecten. Sander Gelinck schreef hiervoor de serie Kennisagenda Tijdelijk Gebruik. Het volledige dossier vindt u hier.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren