Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Tijdbom onder sociale huisvesting

1 december 2010

Corporaties moeten hun volkshuisvestelijke doelstelling laten prevaleren boven het strikt uitvoeren van de Europese regels. Die oproep van corporatiedirecteur Peter van den Heuvel van Woonlinie (Woudrichem) werd onderschreven door 70 procent van de corporatiedirecteuren tijdens het verenigingscongres van Aedes eind november in Apeldoorn.

“Het is belangrijk om gezamenlijk vast te stellen dat onze doelstellingen altijd voorrang hebben in situaties waarin deze conflicteren met opgelegde regels. We moeten ergens een streep trekken”, aldus Van den Heuvel, die daarmee overigens niet wilde oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Het congres stond verder uitgebreid stil bij de huidige situatie op de woningmarkt. “Er ligt een tikkende tijdbom onder de sociale huisvesting”, stelde voorzitter Calon. De oorzaken daarvan zijn nauwelijks te beïnvloeden door de sector. Maar er moet wel iets gebeuren. Calon wil daarom om de tafel met onder meer de Woonbond en Vereniging Eigen Huis om na te denken over een ‘woonakkoord’. Partijen moeten uit de loopgraven en nadenken over een structurele langere termijnoplossing voor de vastgelopen woningmarkt.

Samenwerking

Minister Donner, ook te gast op het congres, kon zich daar wel wat bij voorstellen. Hij moedigde partijen aan eerst zelf aan de slag te gaan en er daarna de politiek bij te betrekken. Want, “samenwerking is belangrijk, juist in barre tijden”. En hij benadrukte dat het kabinet het belang onderschrijft van regionale aanpak, het tegengaan van scheefwonen, het verbeteren van de verhouding tussen prijs en kwaliteit van huurwoningen en voortzetting van de wijkaanpak.

Bron: Aedesnet.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren