Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Team Prestatiehuis winnaar De Voorsprong

25 november 2011

Team Prestatiehuis is winnaar geworden van prijsvraag De Voorsprong. Met de prijs willen Energiesprong en Netwerk Conceptueel Bouwen innovatieve, waardevolle en integrale oplossingen voor bouwen of renoveren met een hoge energieambitie stimuleren.

De jury oordeelde over Team Prestatiehuis: “Een integrale aanpak met duidelijke folder, enthousiaste keten (zit al in de naamgeving) met aanzet tot een gezamenlijk bedrijfsplan. Er is aandacht voor tevredenheid van bewoners en opdrachtgever, snelheid en reductie van overlast, en installatiekanalen zijn opgenomen in gevelwanden voor flexibele indeling.” Wel was er ook een verbeteradvies van de jury: “Het vergroten van de haalbaarheid en betaalbaarheid en daarmee de opschaalbaarheid.”

12 genomineerden

Uit de bijna 50 inschrijvingen zijn 12 genomineerden gekozen; 6 voor nieuwbouw en 6 voor bestaande bouw. Tijdens Manifestatie de Voorsprong op 24 november, zijn de winnaars van de verschillende categorieën bekendgemaakt:  

RenovatieEerste prijs: Team PrestatiehuisTweede prijs: E+RevitalDerde prijs: Comfortplafond

NieuwbouwEerste prijs: All Electric W&R GroenwoningTweede prijs: LeefhuisDerde prijs: PlusWonen

Publieksprijs

Voorafgaand aan het event kon online worden gestemd op de concepten van de genomineerden. In de paar dagen voorafgaand aan het event werden ruim 2000 stemmen uitgebracht. Dat resulteerde in een publieksprijs voor de concepten met de meeste stemmen: de Inschuifwoning en Team Prestatiehuis.

Jury

Voor de prijsvraag zijn partijen in de bouw uitgenodigd die gezamenlijk opereren met gedeelde afspraken om een concept op de markt aan te bieden, dat voor bestaande woningbouw minimaal 45 procent energiereductie oplevert en voor nieuwbouw energieneutraal is. De jury onder leiding van ir. Pieter Huijbregts, bestond uit: prof.dr. Sandra Schruijer (ketensamenwerking), ir. Birgit Dulski (duurzaamheid), prof.dr. Joop Halman (ontwerp en productie) en prof.dr. Ed Nijssen (marketing en sales).

Prijzengeld

De eerste prijs bestaat uit een bedrag van 20.000,- euro. De tweede en derde prijzen in elke categorie zijn 12.500,- en 5.000,- euro. Het prijzengeld wordt door Energiesprong ingezet om de concepten verder te ontwikkelen op het gebied van marketing, techniek of samenwerking.  

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.