Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Studentenwoningen in betonkolos

24 augustus 2011

Een betonkolos in Eindhoven uit de jaren zeventig was jarenlang in gebruik als kantoor, maar is nu getransformeerd tot wooncomplex voor studenten. Op woensdag 7 september is de officiële opening van het complex.

Initiatiefnemer is leegstandspecialist Camelot. “We beheren hier tientallen leegstaande gebouwen via antikraak, we weten dat er grote vraag is naar woonruimte voor studenten, zeker in het hogere segment”, zegt Joost van Gestel, projectleider Camelot Student Housing. “Dit verouderde kantoorpand ligt in het hartje van de stad, met prima verbindingen naar station, uitgaansleven en onderwijslocaties. Daarom hebben we een plan uitgewerkt voor de permanente transformatie naar zelfstandige woonruimte voor studenten.”

De bewoners van wooncomplex B1 aan de Bomansplaats – in totaal wonen er nu 107 studenten – zijn enthousiast. Elke student heeft een complete eigen keuken, badkamer en voorzieningen als internet. Alle woningen waren dan ook al ruim voor de oplevering eind juli verhuurd. Van Gestel: “Bijna veertig vierkante meter, met veel privacy, wasserette en fietsenstalling, gloednieuw, waar vind je dat elders in de stad?”

Compliment

De gemeente Eindhoven en Fontys Hogeschool verdienen een groot compliment, volgens Van Gestel. “Ze toonden lef en waren bereid mee te werken, met snelle procedures en nuttige toezeggingen.” Ook wethouder Mary Fiers (Wonen) is zeer verheugd met het eindresultaat. “We slaan twee vliegen in één klap. Een leegstaand kantoor krijgt een nieuwe functie en het centrum is meer dan 100 studentenwoningen rijker. Het was geen eenvoudige opgave om dit binnen de bestaande regelgeving mogelijk te maken. Dit project bewijst dat het, met vereende kracht, wel kan. Ik ben ervan overtuigd dat de opgedane kennis en ervaring bijdraagt aan meer succesvolle transformaties.”

Camelot is trots op deze eerste commerciële permanente transformatie van een kantoorpand naar studentwoningen in Nederland. “Het smaakt zeker naar meer”, vindt Van Gestel. “Camelot is actief op zoek naar vergelijkbare gebouwen, geschikt voor permanente transformatie, in alle 13 steden met hogescholen en universiteiten. Wij verwachten daar de komende drie jaar nog zo’n 30.000 vierkante meter kantoren om te bouwen naar woningen.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren