Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Sloop uitgesteld

27 december 2011

Als gevolg van de stagnerende woningmarkt wordt de sloop van 750 woningen in de Rotterdamse wijk Nieuw Crooswijk uitgesteld. De Rotterdamse gemeenteraad heeft een herzien bestemmingsplan vastgesteld, waar de sloop van bijna 800 woningen uit is gehaald. Voor toekomstige plannen moet de ontwikkelcombinatie steeds apart toestemming vragen aan de gemeenteraad. Bewoners reageren verdeeld op de uitgestelde sloop.

Voor Nieuw Crooswijk is in 2005 een Masterplan vastgesteld. Hierin is opgenomen dat 1800 van de 2100 woningen worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De smalle straten worden verbreed en de bestaande verouderde portiekwoningen worden vervangen door moderne eengezinswoningen en appartementen. Als onderdeel van dit plan zijn de afgelopen jaren 800 woningen gesloopt. Het nieuwe bestemmingsplan moest de verdere uitvoering van het masterplan mogelijk maken. Aangezien verkoop van de nieuwbouw moeizaam verloopt en men wil voorkomen dat gebieden lange tijd braak liggen, is het bestemmingsplan herzien.

Bewoners verdeeld

Bewoners reageren verdeeld op de uitgestelde sloop. Een deel van de bewoners is tegen sloop en hoopt dat uitstel zal leiden tot afstel. Zij zijn vertegenwoordigd in de Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBCN) dat al sinds de start van de plannen in 2004 strijd tegen sloop. Voor de eigenaar-bewoners in het gebied brengt de uitgestelde sloop grote onzekerheden met zich mee. Ze kunnen niet verkopen, omdat niemand een huis wil kopen dat op korte termijn gesloopt wordt. Ook zullen eigenaren niet investeren in onderhoud van hun woningen, want dat is weggegooid geld, aldus Jan-Willem Verheij van de VVD. Ook wethouder Karakus gaf aan dat hij niet tevreden is met het gebrek aan oplossingen voor de particuliere woningbezitters. Daarnaast gaf hij aan met de ontwikkelaars in gesprek te gaan over een eventuele bijstelling van het bouwprogramma binnen de kaders van het masterplan

Bron: Cobouw

Foto: KEI

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren