Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Samenwerking woningcorporaties

18 maart 2011

Voor het eerst gaan vier grootstedelijke woningcorporaties hun visie op ontwikkeling van woningen en wijken presenteren op de Provada. Samen hebben zij plannen voor in totaal 18 nieuwbouwwoningen in de komende vijf jaar. Op het corporatieplein kunnen bezoekers zich verdiepen in maatschappelijk relevante vastgoedthema’s met workshops, lezingen en bijeenkomsten.

De vier woningcorporaties zijn Com·wonen, de Alliantie, Eigen Haard en Portaal. Het regionale zwaartepunt van elke woningcorporatie verschilt, maar in de opvattingen over woningbouw en vastgoedontwikkeling zijn er ook overeenkomsten. Bijvoorbeeld over het opdrachtgeverschap van corporaties, het terugdringen van faalkosten, duurzaamheid, proces- en keteninnovatie.

Flexibel

Ondanks de woningcrisis bouwen de vier woningcorporaties nog steeds veel woningen voor de koop- en huurmarkt. Door die mix van sociale en vrije sector huur en koop, spelen ze flexibel op de markt in. Dit jaar leveren de vier corporaties circa 3.500 woningen op. De komende vijf jaar gaat het om circa 18.000 woningen.

Binnenstedelijke ontwikkeling en stadsvernieuwing staan bij de corporaties centraal. Dit geldt voor het particulier opdrachtgeverschap in alle vier de regio’s. In alle gebieden werken corporaties aan de verbetering van het woon- en leefklimaat. Nieuwbouw gaat daarbij hand in hand met de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed, renovaties en het stimuleren van de economie.

Pionierswerk

Naast een overzicht van toonaangevende nieuwbouwprojecten laten de woningcorporaties ook hun pionierswerk zien op het terrein van ketenintegratie, duurzaamheid en nieuwe woonvormen. De corporaties delen graag hun ervaringen en kennis. Ten slotte vindt op het plein het jaarlijkse corporatiedebat plaats.

De Provada vindt plaats van 7 tot en met 9 juni 2011.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren