Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Richtlijn

16 maart 2011

De richtlijn Vegetatiedaken bestaande bouw van Stichting Bouwresearch (SBR) laat van a tot z zien hoe een vegetatiedak op een bestaand gebouw kan worden aangelegd. In de richtlijn – die is ontwikkeld in overleg met Gemeentewerken Rotterdam, Vebidak en branchevereniging VHG ondernemers in het groen – worden onder andere de voordelen van vegetatie op een dak besproken, maar ook het ontwerp, de constructieve eisen, bouwfysische vragen, veiligheidsaspecten en de aandachtspunten.

De overwegingen die aan bod komen bij het ontwerp zijn met behulp van een stroomschema weergegeven. Eén hoofdstuk is specifiek gewijd aan het aanvragen van vergunningen. Uitgangspunt zijn vegetatiedaken op bestaande gebouwen, maar veel van de aanbevelingen zijn uiteraard ook te gebruiken bij nieuwbouw.

Eenvoudige opgave

In eerste instantie lijkt aanleggen van een vegetatiedak op een bestaand gebouw een eenvoudige opgave. Gewoon een ‘matje bestellen, uitrollen en klaar is Kees’. Als er een echt project wordt aangepakt, blijkt dit niet zo eenvoudig en zijn er veel vragen en onzekerheden. Om een bijdrage te leveren aan de realisatie van gewenste vegetatiedaken en aan het beperken van de transactiekosten heeft SBR het initiatief genomen om deze richtlijn uit te brengen.

Doelgroep

De richtlijn Vegetatiedaken bestaande bouw is bestemd voor architecten, bouwtechnisch ontwer­pers, bestekschrijvers, constructeurs en medewerkers van bouwbedrijven, hoveniers, en dakdekkersbedrijven die betrokken zijn bij de voorbe­reiding en realisatie van vegetatiedaken voor bestaande gebouwen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren