Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Renovatiepartners via speeddate

21 juni 2012

Woningcorporatie QuaWonen heeft tijdens de speeddate op 20 juni met potentiële samenwerkingspartners, drie van de tien partijen gekozen. Met deze partijen gaat de corporatie een duurzame renovatieoplossing ontwikkelen voor 240 woningen.

Deze drie partijen gaan de komende maanden samen met QuaWonen en de bewoners een plan ontwikkelen. Doel is dat de woningen na de opknapbeurt nog vijftig jaar kunnen worden verhuurd. Het consortium met de beste ideeën over bewonersbegeleiding en de beste technische oplossingen, mag het project uiteindelijk uitvoeren. De keuze voor de uitvoerende partij wordt op 1 november bekend gemaakt. De volgende consortia gaan samen met de corporatie uit Krimpen aan den IJssel een concept uitwerken:

Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Dura Vermeer Bouw Heyma, Het Facilitair Bureau, Eneco, Ecofys, A3 Architecten en Kokon;ERA Contour B.V., Fakton, DWA installatie- en energieadvies en INBO, enHEMUBO, Rudy Uytenhaak architecten, KCP en Cauberg-Huygen.

Radicaal anders

Reden voor deze manier van aanbesteden is de behoefte aan een samenwerkingspartner die mee kan denken over een innovatieve, duurzame totaaloplossing. De corporatie bereidde zich daarom in de afgelopen maanden voor op een radicaal ander selectieproces. In mei plaatste QuaWonen een ‘contactadvertentie’ waar ruim 50 reacties op binnenkwamen. De 10 coalities die na een preselectie overbleven, committeerden zich aan een vernieuwend proces dat op 20 juni bestond uit 10 pitches van 7 minuten, gevolgd door juryvragen (7 minuten) en eindigend met een openbaar jurydebat dat ter plekke resulteerde in de keuze.

Goed gevoel

De keuze voor de uiteindelijke partijen is grotendeels gebaseerd op zachte criteria zoals het goede gevoel, de juiste energie, eerlijkheid, de bewoners 100 procent betrokken krijgen, en het denken vanuit een gezamenlijk belang voor de toekomst. De drie geselecteerden werken tot begin oktober een concept uit, waarna de uitvoeringspartner wordt bepaald.

Slim&Snel

Het proces tussen QuaWonen en de aanbieders wordt ondersteund door het programma Energiesprong van SEV, onder de naam Slim&Snel. Binnen dit initiatief zal in de loop van dit jaar nog een drietal corporaties innovatief zoeken naar samenwerkingspartners om zo uiteindelijk een energieambitieuze renovatie van 2000 woningen uit de jaren zestig en zeventig te realiseren.

Lees hierover ook op renda: Date gezocht met slimme renovatiepartner.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren