Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Renovatie Spaarndammerbuurt afgerond

7 juli 2011

In de Oostzaanstraat in Amsterdam heeft woningcorporatie De Key 93 woningen op hoog niveau gerenoveerd en gemoderniseerd. De renovatie draagt bij aan het behoud van de Spaarndammerbuurt met haar karakteristieke Amsterdamse School Architectuur.

Met de oplevering van dit project is zo goed als een eind gekomen aan de buurtaanpak die De Key, samen met het stadsdeel en de corporaties Rochdale en Ymere, de afgelopen 10 jaar heeft uitgevoerd.

De woningen voldoen na de renovatie aan de technische eisen en het wooncomfort van deze tijd. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van de woonblokken. Oorspronkelijke details die bij eerdere renovaties verloren zijn gegaan, zoals de houten kozijnen en de gedetailleerde balustrades, zijn teruggebracht.

Twee woonblokken

De woningen zijn verdeeld over twee woonblokken. Het grote blok is een combinatie van 49 sociale en 18 vrije sector huurwoningen. Door de aangebouwde galerijen aan de achterzijde is meer ruimte ontstaan. Iedere verdieping is nu met de lift bereikbaar zodat de woningen levensloopgeschikt zijn geworden. In het kleine blok zijn 26 koopwoningen in verschillende typen gerealiseerd.

Tijdens de oplevering op 7 juli zijn er rondleidingen voor buurtbewoners en betrokkenen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren