Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Renovatie De Fabriek in Delfshaven

18 juli 2011

Het monumentale complex De Fabriek in de Rotterdamse wijk Delfshaven wordt gerenoveerd. Dat maakte woningcorporatie Havensteder 15 juli bekend. Het gebouw gaat als thuisbasis voor zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven dienen.

Havensteder, voortgekomen uit de fusie tussen PWS Rotterdam en Com.wonen, heeft samen met Mei Architecten en BAM Woningbouw een ‘casco-renovatieplan’ opgesteld. “Dit plan gaat uit van behoud van de gevels en gebouwdelen aan de straat- en waterzijde waarmee het beschermde stadsgezicht in volle glorie blijft behouden”, zegt de corporatie.

Midden in het complex wordt een strategische ingreep gedaan op de ingestorte plekken. Een nieuw atrium maakt het mogelijk om het complex te verkavelen in zelfstandige werkunits “en creëert tevens een bijzondere ontmoetingsplaats voor de ondernemers met collectieve voorzieningen zoals vergaderruimtes, zithoeken, pantry's, een fietsensalon en een dakterras”,  aldus Havensteder. Naar verwachting wordt het complex medio 2012 opgeleverd.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren