Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Recessie voelbaar in bouwmaterialenhandel

3 maart 2010

Onder leden van Koninklijke Hibin – vertegenwoordiger voor bouwmaterialenhandelaren – is de omzet in 2009 met gemiddeld ruim 10% gedaald ten opzichte van 2008. De brutomarge daalde met bijna 17%. Verwacht wordt, dat de omzet in 2010 verder zal dalen, evenals de brutomarge.

Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy, uitgevoerd in opdracht van Hibin. De leden van de vertegenwoordiger zorgen samen voor 90% van de groothandelomzet in de bouwmaterialensector. 46% Procent van de leden deed mee aan de enquête.

Bijna alle geënquêteerden (99%) ervaren de gevolgen van de economische crisis. Bijna de helft (46%) ervaart ernstige gevolgen; 53% zegt dat het iets minder goed gaat dan een jaar eerder. Het percentage leden dat ernstige gevolgen ervaart, is fors hoger dan bij de eerdere meting in 2009. Toen gaf nog tweederde aan beperkte gevolgen te ervaren.

Goede afloop

De

De Hibin Conjunctuurmeting 2010 is het tweede onderzoek onder leden van de organisatie naar de ontwikkeling van de omzet in de bouwmaterialenhandel, en de effecten van conjuncturele ontwikkelingen daarop. De eerste meting vond plaats in juni 2009.  

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren