Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Protest tegen sloop Oude Westen

16 september 2011

Bewoners in het Oude Westen van Rotterdam blijven protesteren tegen de voorgenomen sloop van een aantal woningen. Op 15 september liepen ze met de raadscommissie Fysieke Infrastructuur door de wijk om hun bezwaren kenbaar te maken.

Eigenaar Woonstad wil er onder de naam Drievriendenhof nieuwe woningen bouwen, omdat de oude niet meer zouden voldoen. Volgens Woonstad is sloop van de woningen nodig, omdat ze zowel boven als onder de grond in slechte staat zouden zijn. Zo zouden onder meer de houten heipalen er slecht aan toe zijn en zijn de muren van een te zachte steensoort.

Krakers

De nieuwbouwplannen dateren al van een aantal jaren geleden. Veel oorspronkelijke huurders zijn daarom inmiddels vertrokken naar elders. Een aantal heeft aangegeven graag weer te willen terugkeren naar de nieuwbouwwoningen. De leeggekomen huurwoningen zijn inmiddels betrokken door zowel krakers als anti-krakers.

Koopwoningen

In de Drievriendendwarsstraat staat echter ook een aantal koopwoningen. Met name de eigenaren daarvan willen het karakteristieke straatje, dat al meer dan 120 jaar oud is, graag behouden zoals het is. Niet alleen vinden ze dat de woningen cultuurhistorische waarde hebben, ze zijn ook van mening dat de woningen nog best kunnen worden opgeknapt. Daarnaast hebben ze grote twijfels aan de uitkomsten van het funderingsonderzoek van Woonstad en vinden ze dat de woningcorporatie slecht met de bewoners communiceert.

Woonstad wil eind dit jaar beginnen met de sloop. De eerste paal zou ergens begin volgend jaar de grond in moeten gaan.

Bron: RTV Rijnmond

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren