Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Prijzen voor renovatieprojecten

22 december 2010

22/12/2010 - Diverse renovatieprojecten zijn in december in de prijzen gevallen. De VKG Renovatieprijs, Geurt Brinkgreve Bokaal, en De Groene Speld hanteren diverse aspecten van een project om in aanmerking te komen; respect voor het bestaande, of wat betreft proces en toepassing de duurzaamheidsmaatregelen.

VKG Renovatieprijs

KAW architecten en adviseurs renoveerde bijna 400 woningen in de Groningse wijk Lewenborg (foto), en won hiermee de VKG Renovatieprijs. De deuren en raampartijen zijn ingezet om de samenhang van het woonblok te versterken. Waar eerst een prefab betonnen console de woningen van elkaar scheidde, is het hele gebouw nu met elkaar verbonden door een lijnenspel van ramen. "De architect heeft gerenoveerd met respect voor de originele ideeën van de eerste architect en voegt daar een architectonisch samenbindend en versterkend element aan toe", aldus de jury.

Geurt Brinkgreve Bokaal 

Het Rotterdamse Van Schagen architekten won de Geurt Brinkgreve Bokaal voor de renovatie van flats in het project Dudokhaken in Amsterdam West. In de flats zijn woningen samengevoegd, balkons uitgebreid, liften geplaatst en nieuwe entrees gemaakt. Daarnaast is het dak ‘opgetild’, zodat er ruimte ontstond voor extra appartementen. Volgens het juryrapport: "Gebruikmakend van de kwaliteiten van de oorspronkelijke stedenbouwkundige structuur die zorgvuldig wordt bewaard, heeft het project zeer betaalbare woningen van degelijke kwaliteit opgeleverd.”

De Groene Speld

Derde in de rij is Far West, dat De Groene Speld won voor de duurzame renovatie van de flat Remijden in de Wildemanbuurt in Osdorp. De Groene Speld is een stimuleringsprijs van gemeente Amsterdam voor een persoon of instantie die op een aantoonbare manier uitmuntend bezig is met duurzaamheid in bestaande en/of nieuwbouw. "Een geslaagd project en een voorbeeld voor de grote energiebesparingsopgave waarvoor de stad zich de komende jaren gesteld ziet. Er zijn zodanig stevige ingrepen gedaan, dat energielabel B is behaald”, volgens de jury.

Bron: KEI

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren