Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Prijsvraag voor duurzaamste persoon

7 juni 2012

Een nieuwe jaarlijkse verkiezing voor de meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw en vastgoed in Nederland. Dat is wat de Duurzame 50 Vastgoed NL inhoudt, een initiatief van Dutch Green Building Council en Platform Duurzaam Gebouwd. De uitreiking van de eerste editie zal plaatsvinden op 21 september, tijdens het slotfeest van de Dutch Green Building Week 2012.

Een onafhankelijke jury is voor de prijs op zoek naar mensen in Nederland die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor ruim 40 procent van het energieverbruik en ruim 30 procent van het afval in Nederland. Hier valt veel CO2-reductie te behalen. De branche is in beweging en neemt veel goede initiatieven voor het verminderen van de milieubelasting. Door duurzaamheid te implementeren in de breedste zin van het woord, zoals het gebruik van duurzame materialen, renovatie, duurzame energie, ketensamenwerking en duurzaam ondernemerschap.

Jury

Voor de prijs worden vijftig professionals genomineerd. Zij geven door concrete acties op dit moment invulling aan duurzaamheid in de vastgoedbranche. De jury bestaat uit vijf onafhankelijke personen, die binnenkort, na de jurybijeenkomsten, zal worden voorgesteld. De verkiezing is opgebouwd uit een longlist, een jurybijeenkomst en een uiteindelijke lijst van de Duurzame 50 Vastgoed NL. Deze lijst zal op 21 september worden gepubliceerd via de organisatoren.

Prijs

De winnaar van de Duurzame 50 Vastgoed NL ontvangt een cheque van 5000 euro. Deze geldprijs dient in zijn geheel aan een goed doel geschonken te worden. Welk doel dit is, bepaalt de winnaar. Ook het publiek heeft invloed op wie de winnaar wordt. Tot 1 juli 2012 kunnen nominaties worden ingezonden voor personen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren