Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Pilot duurzame warmtepompen

9 februari 2011

In maart start een pilotproject met gasabsorptiewarmtepompen in Vaals. In tegenstelling tot de rest van Europa worden gasabsorptiewarmtepompen in Nederland nog niet frequent toegepast, volgens initiatiefnemers Woningstichting Vaals en provincie Limburg. Warmtetechnologie-fabrikant Remeha gaat voor het pilotproject circa 200 huishoudens voorzien van deze duurzame warmtetechnologie. De warmtepompen worden in maart geïnstalleerd in twee flatgebouwen aan de Lange Akker in Vaals. Dit moet zorgen voor maximale energiebesparing en vermindering van de CO2-uitstoot.

Een gasabsorptiewarmtepomp heeft een hoger rendement dan een HR–ketel, wat resulteert in een lager energieverbruik. Huishoudens kunnen daardoor tot 20 procent per jaar besparen op hun energierekening. Daarnaast reduceert de warmtepomp de CO2-uitstoot; voor het pilotproject betreft het jaarlijks ruim 74 ton, voorspelt de fabrikant.

De warmtepompen die in Vaals worden geïnstalleerd gebruiken buitenlucht als warmtebron. Daardoor is het niet nodig om grondbronnen aan te boren en kunnen de warmtepompen geplaatst worden op het dak, waardoor er geen binnenruimte verloren gaat. De gasabsorptiewarmtepomp kan gebruikt worden in combinatie met bestaande of nieuwe cv-ketels, en kan ook worden toegepast in bestaande bouw. De pomp kan worden aangesloten op een bestaande cv-installatie. 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren