Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

PassiefBouwenKeur voor corporatie

24 mei 2012

Woningcorporatie Woonveste heeft als een van de eerste corporaties het PassiefBouwenKeur-certificaat ontvangen, voor de gerenoveerde sociale huurwoningen aan de Acaciastraat en Magnoliastraat in Nieuwkuijk. Dit certificaat betekent dat het ontwerp en de bouw van de 16 appartementen aan de strenge PassiefHuis-normen voldoen.

De woningcorporatie streeft als maatschappelijk ondernemer – los van de economische redenen om energie te besparen – naar zo min mogelijk belasting voor het milieu. PassiefBouwen past daar volgens Woonveste dus goed bij.

800 Woningen

De corporatie heeft tot en met 2015 800 woningen op de planning staan voor een energetische verbetering. De opgedane kennis bij de renovatie van de verouderde woningen naar zogenoemde PassiefHuis-woningen in Nieuwkuijk, zet zij momenteel ook in aan de Donkhof in Haarsteeg. Samen met de ontwikkelende bouwer de Bonth van Hulten loopt de corporatie met deze projecten voorop als het gaat om duurzaamheid en energiezuinig bouwen en onderhouden.

De PassiefHuis-woningen voldoen aan alle eisen die momenteel aan nieuwbouw worden gesteld. In het wooncomfort overtreffen deze woningen met een A+-label zelfs de eisen. Het energieverbruik van de woningen komt minstens vijf keer lager uit dan voor de renovatie.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren