Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Passief renoveren via ketensamenwerking

30 september 2011

Vier innovatieve ondernemingen bundelen hun kennis en kunde bij de introductie van een nieuw energetisch concept voor passief renoveren: het Prestatiehuis. Tijdens de beurs Energie 2011 begin oktober zal Team Prestatiehuis dit concept voor duurzame renovatie van laagbouwwoningen lanceren.

De vier partijen van Team Prestatiehuis – Brink Climate Systems, Doorwin, Van Ieperen Groep en VDM Woningen – hebben zeer succesvol samengewerkt bij een groot passief renovatieproject in Roosendaal: De Kroeven 505. “Door LEAN te werken en door bouw-, installatie- en logistieke processen op elkaar af te stemmen, vond de verbouwing van 134 woningen plaats binnen 15 werkdagen per woning”, zegt Rob van der Hoek van VDM. “Dit goede resultaat was de kick-off voor onze verdere samenwerking.”

 Ketensamenwerking

In Team Prestatiehuis is de expertise van de verschillende disciplines zodanig op elkaar afgestemd en geïntegreerd dat duurzame renovatieprojecten kunnen worden uitgevoerd op basis van ketensamenwerking. Het resultaat van die samenwerking is het Prestatiehuis. Deze naam staat voor woningen (gebouwd in de periode 1960-1980) die na de bouwkundige revitalisatie en de toepassing van innovatieve energiebesparende maatregelen voldoende robuust zijn voor de komende 40 jaar.

“Met ons concept – vervanging van de woningschil in combinatie met de energetische transformatie – garanderen we woningcorporaties een hoger rendement”, stelt Albert van Lohuizen van Brink Climate Systems. “Onder meer door lagere TCO en hogere huuropbrengsten. De bewoners kunnen tijdens de verbouwing gewoon in hun huis blijven en hebben het voordeel van lagere netto woonlasten. Doordat hun energiekosten vrijwel wegvallen, wordt de voor de investering benodigde huurverhoging meer dan gecompenseerd.”

  Bewonersmanagement

Het Team Prestatiehuis voert duurzame renovatieprojecten uit op basis van geïntegreerde samenwerking. Bert Brinkman, Van Ieperen Groep: “Voordeel van onze methode voor woningcorporaties is dat zij één aanspreekpunt hebben, en voor de bewoners dat wij de werkzaamheden uitvoeren op basis van bewonersmanagement. Hun belangen staan voor ons centraal en dat ligt mede ten grondslag aan de norm die wij als team onszelf opleggen: in één keer goed.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren