Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Oproep vernieuwende bouwconcepten

26 september 2011

Met een prijsvraag en 75 euro aan prijzengeld doen Energiesprong en Netwerk Conceptueel Bouwen een beroep op de markt om vernieuwende, waardevolle concepten voor bouwen of renoveren met hoge energieambitie te presenteren.

Energiesprong (een programma van SEV) en het Netwerk Conceptueel Bouwen introduceren de prijs De Voorsprong dit jaar voor het eerst. Drie jaar lang wordt 75.000 euro per jaar beschikbaar gesteld voor verdere ontwikkeling van concepten. Gezocht wordt naar partijen in de bouw die gezamenlijk opereren met gedeelde afspraken om een concept op de markt aan te bieden dat voor bestaande woningbouw minimaal 45 procent energiereductie oplevert en voor nieuwbouw energieneutraal is. Er worden prijzen toegekend aan concepten voor nieuwbouw en voor renovatie, waarbij zowel al gerealiseerde projecten als ook oplossingen die nog in de planfase zitten, kans maken op een prijs.

Meest innovatieve concepten

Op 24 november tijdens de manifestatie De Voorsprong, waar conceptaanbieders en opdrachtgevers elkaar ontmoeten, wordt een overzicht geboden van de meest kansrijke innovatieve bouwconcepten van dit moment. Slimme coalities zullen zich presenteren en strijden om de kans hun concept verder te ontwikkelen. Tijdens deze manifestatie debatteert de jury over de waarde van het concept van de genomineerden. De jury met onder meer prof.dr. Sandra Schruijer (ketensamenwerking) en prof.dr.ir. Anke van Hal (duurzaamheid en energie), wordt geleid door voorzitter ir. Pieter Huijbregts, deskundige op het gebied van conceptueel bouwen.

De deadline voor inzending is 13 oktober 2011. Aanmelden is mogelijk via de website van Energiesprong. 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren