Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Oproep renovatieprojecten

27 april 2012

Renovatieprojecten van minimaal 30 woningen, die een energiereductie van minimaal 80 procent realiseren en dus bijna energieneutrale woningen opleveren. Tien van deze projecten komen in aanmerking voor een subsidie van in totaal 2,5 miljoen euro van het ministerie van BZK. Innovatieprogramma Energiesprong zoekt vanaf 4 juni naar dergelijke projecten om voor te kunnen dragen aan het ministerie.

Een sprong in de energieaanpak is alleen te realiseren als betrokken partijen open samenwerken. De opdrachtgever stelt namelijk functionele eisen en zoekt samen met een partnership van bouwpartijen naar het beste concept voor de woningen, waarbij de betrokken overheid faciliteert. Om die reden is inschrijven voor de oproep ‘Woningrenovatie 80%’ alleen mogelijk door een consortium van betrokken partijen.

Selectie

Energiesprong zal projecten selecteren aan de hand van de criteria van de oproep en draagt deze voor aan het ministerie van BZK voor de financiële ondersteuning. Deze wordt gegeven op basis van de gerealiseerde energiereductie. Het programma biedt het project procesondersteuning in de vorm van kennisdeling en kennismobilisatie, communicatie en monitoring.

Over Energiesprong

Het ministerie van BZK is opdrachtgever voor het innovatie- en transitieprogramma Energiesprong. Het programma kent een scala aan initiatieven om zowel aan de vraag- als aanbodzijde van de markt energieneutrale bouw en renovatie te stimuleren. Energiesprong brengt vraag en aanbod bij elkaar in projecten die procesmatige en eventueel financiële ondersteuning krijgen.

Op 16 mei vindt een informatiebijeenkomst plaats over Woningrenovatie 80%. Inschrijven kan via Energiesprong.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren