Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Oproep energieneutraal renoveren

21 juli 2011

Gemeenten met ambitieuze inwoners voor energieneutraal renoveren, worden uitgenodigd zich aan te melden bij Energiesprong. Tot en met 1 oktober kunnen gemeenten zich inschrijven op het project ‘Lokaal alle lichten op groen’, waarbij vijfmaal 250 euro wordt toegekend. De opdracht is een coalitie van particulieren en professionele partijen te creëren, waarvan minimaal 20 eigenaar-bewoners zijn die hun woning willen renoveren naar energieneutraal. Daarnaast zijn ook lokale aannemers, installateurs en energieadviseurs vertegenwoordigd.

De 20 renovaties zijn geen doel op zich, stelt Energiesprong. Van belang is dat door kennis- en productontwikkeling uiteindelijk de lokale marktcondities voor energieneutraal renoveren moeten verbeteren. De lokale coalitie maakt haar eigen activiteitenprogramma voor dit experiment, waarbij de gemeente de rol aanneemt van kwartiermaker. Energiesprong biedt procesondersteuning op basis van dit programma, voor een bedrag van maximaal 250.000 euro. De coalitie, waarin eigenaar-bewoners een centrale rol hebben, bepaalt hierbij zelf wat ze nodig heeft; Energiesprong daagt hen uit hierin creatief te zijn.

Helder plan

Gemeenten wordt gevraagd voor 1 oktober een helder plan van aanpak in te dienen, waaruit blijkt hoe ze het experiment gaan opzetten. De beste vijf plannen van aanpak ontvangen financiële ondersteuning. Via Energiesprong is meer informatie te vinden over ‘Lokaal alle lichten op groen’, en de bijbehorende criteria.

Over Energiesprong

Energiesprong is een programma van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV). Het programma, met een looptijd van 2010 tot 2014, wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van BZK/WWI, met als doel een marktinnovatie op gang te brengen ten gunste van een andere energieaanpak in de gebouwde omgeving.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren