Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Oplevering Sibbelpanden

27 april 2011

Op 28 april worden de gerenoveerde Sibbelpanden in Amsterdam opgeleverd. Authentieke details zoals de hardstenen trappen, gemetselde schoorstenen, smeedijzeren hekken en de oorspronkelijke tuinkamers zijn teruggebracht. Er is funderingsherstel uitgevoerd en de tuinen zijn gesaneerd.

Het rijtje met 40 dijkwoningen uit 1828 aan de Hoogte Kadijk, is sinds 1990 Rijksmonument. Woonstichting De Key kocht in 2002 de woningen van Woningbedrijf Amsterdam voor het symbolische bedrag van 1 euro. De woningen verkeerden in slechte staat, wat leidde tot een gevaarlijke situatie. Inmiddels zijn de woningen op hoog niveau gerestaureerd. De woningen van de terugkerende bewoners blijven in de sociale sector. De overige woningen worden verhuurd in de vrije sector.

De woningen zijn oorspronkelijk gebouwd met als doel herhuisvesting voor de voormalige bewoners van de Rapenburgergracht en huisvesting van de arbeiders van bierbrouwerij De Gekroonde Valk. Het was een van de eerste keren in de Amsterdamse geschiedenis dat er aandacht werd besteed aan de (her)huisvesting van arbeiders.

  

In Renovatie 2010/5 is het project Sibbelpanden uitgebreid behandeld.  

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren