Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Opleiding voor Renovatie en Transformatie

31 mei 2012

Vanaf 2013 start een opleiding voor Renovatie en Transformatie van bestaand vastgoed. Deze wordt ingevuld door de TU Delft, in samenwerking met het Nationaal Renovatie Platform.

Aan een dergelijke opleiding is grote behoefte. Nu de transitie van groei en nieuwbouw naar een nieuw evenwicht met toenemende aandacht voor renovatie en transformatie zich duidelijk aftekent, wordt een fundamenteel andere aanpak en werkwijze van de bouw- en vastgoedsector en van de overheid verlangd. Om deze nieuwe werkwijze te faciliteren zijn opleidingen onontbeerlijk. Door de koppeling van wetenschap aan de praktijkkennis van partners van NRP ontstaat een breed opleidingsaanbod.

Doelgroep

De zogenoemde NRP Academie richt zich op professionals in de breedte van de vastgoedsector, zoals opdrachtgevers, ontwerpers, adviseurs, beleggers, (gemeente)ambtenaren, bouwbedrijven en op docenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. De studie heeft daarbij als doelgroep in de praktijk werkzame professionals, die zich verder willen bekwamen in het vakgebied van renovatie en transformatie.

Herontwikkeling vraagt van professionals enerzijds dat zij zich specialiseren op herinvesteren in bestaand bebouwd gebied, en anderzijds dat zij kennis en vaardigheden kunnen combineren op zowel bouwtechnisch, ontwerptechnisch, juridisch, organisatorisch, bestuurskundig, ruimtelijk en (financieel)economisch gebied. De ideale herontwikkelaar is vanuit zijn eigen discipline in staat om verbindingen te leggen tussen diverse niveaus en overziet de consequenties van beslissingen van investering tot uitvoering in grote lijnen.

Diverse kennisinstellingen worden betrokken bij het ontwikkelen van het programma. Dat gebeurt onder verantwoordelijkheid van prof. Vincent Gruis, hoogleraar Housing Management aan de afdeling Real Estate & Housing van de TU Delft.

Bron: NRP

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren