Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Op zoek naar energieambitieuze woningconcepten

18 juli 2012

De tweede editie van prijsvraag De Voorsprong gaat 23 augustus van start tijdens de Openingsbijeenkomst. De prijs wordt uitgereikt voor de meest energieambitieuze concepten voor nieuwbouw en renovatie van woningen. Dit jaar is er ook een prijs voor de meest vernieuwende opdrachtgever.

Voor De Voorsprong wordt een bedrag van 75.000 euro aan prijzengeld uitgereikt. Initiatiefnemer is Energiesprong, in samenwerking met het Netwerk Conceptueel Bouwen. De transitie van de bouwsector naar een transparante markt is gaande, waarin partijen samenwerken om gewenste prestaties van opdrachtgevers te realiseren. Energiesprong ziet in deze trend de mogelijkheid om betaalbare energieambitieuze woningen te creëren: geen stapeling van energiemaatregelen uitgevoerd door losse partijen, maar een conceptuele aanpak in gezamenlijkheid bedacht en uitgevoerd. 

 Inschrijven

Inschrijven voor de Openingsbijeenkomst kan vanaf 18 juli via Energiesprong. Voordragen van vernieuwende opdrachtgevers is nu al mogelijk via het Netwerk Conceptueel Bouwen. Het ministerie van BZK is opdrachtgever voor het programma Energiespong, dat wordt uitgevoerd door Platform31, de nieuwe fusieorganisatie van KEI, Nicis Institute, Nirov en SEV. Het Netwerk Conceptueel Bouwen is een netwerk van ruim 50 aanbieders en opdrachtgevers die actief werken met concepten. 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren