Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Nominaties De Voorsprong bekend

8 november 2011

De genomineerden voor de categorie renovatie voor de prijsvraag De Voorsprong zijn door initiatiefnemers Energiesprong van de SEV en het Netwerk Conceptueel Bouwen bekend gemaakt. De zes integrale woningbouwconcepten zijn Prestatiehuis, Renovaplus, Comfortplafond, Inschuifwoning, Wijkrevitalisatie E+Revital. De prijswinnaar wordt op 24 november tijdens de Manifestatie De Voorsprong onthuld.

De ingezonden concepten zijn beoordeeld op innovatie & energieambitie, projectoverstijgende ketensamenwerking, doelgroep & waardeprofiel, proactieve marktbenadering en conceptuele oplossing. Juryvoorzitter Pieter Huijbregts: “De inzendingen variëren van een uitgekiende combinatie van reeds beproefde technieken tot revolutionaire technieken die zelfs lijken te spotten met Trias Energetica. Er begint duidelijk een ruim aanbod van betaalbare energieambitieuze concepten te komen. Ketensamenwerking over de grenzen van projecten heen wordt al steeds normaler, hoewel er in de vormgeving van de samenwerking nog verbeterslagen mogelijk zijn. En marketing lijkt met conceptueel bouwen nu echt voet aan de grond te krijgen. Bij sommigen is die al van hoog niveau, bij anderen nog in ontwikkeling”. Programmamanager Energiesprong Jan Willem van de Groep geeft aan dat het accent van de focus op techniek hier en daar wat mag verschuiven naar extra aandacht voor de gebruiker.

Nieuwbouw

De jury bestaat uit Prof. Dr. Sandra Schruijer (ketensamenwerking), Ir. Birgit Dulski (duurzaamheid en energie), Prof. Dr. Joop Halman (ontwerp en productie) en Prof. Dr. Ed Nijssen (marketing en sales) en staat onder leiding van Ir. Pieter Huijbregts (conceptueel bouwen). Deze heeft ook zes integrale woningbouwconcepten in de categorie nieuwbouw genomineerd. Partijen konden meedoen aan de wedstrijd wanneer zij met gedeelde afspraken een integrale oplossing op de markt aanbieden, die voor bestaande woningbouw minimaal 45% energiereductie oplevert en voor nieuwbouw energieneutraal is. De wedstrijd wordt drie achtereenvolgende jaren gehouden met per jaar € 75.000,- aan prijzengeld. Per categorie: 1e prijs € 20.000,-, 2e prijs € 12.500,- en de 3e prijs € 5.000,-. Dit geld komt ter beschikking voor verdere ontwikkeling van het winnende concept.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren