Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Nieuw renovatieconcept: de Inschuifwoning

3 mei 2010

De Inschuifwoning is een nieuw soort bouwconcept, ontwikkeld door bouwbedrijf Mulder Obdam. Binnen een maand kan volgens het concept een volledig gerenoveerde woning voor slechts 66 euro worden geleverd. Deze maand wordt gestart met een pilotproject voor de Inschuifwoning.

Het bouwconcept is gebaseerd op het principe van lean bouwen, waar een zeer strakke en uitgedachte planning leidend is en waardoor aanzienlijke kosten- en tijdbesparing kan worden bereikt. Renovatieprojecten in buurten en wijken krijgen volgens de ontwikkelaar een impuls met de introductie van het nieuwe bouwsysteem.

Technisch directeur Ton van Langen: “De Inschuifwoning biedt een goed perspectief voor woningen uit de jaren ‘50 en ‘60 die vaak nog voorzien zijn van houten vloeren en een dito zolder. We werken met veel onderdelen die reeds in de fabriek op maat zijn gemaakt. Dat bespaart veel afval.” De verwachting is dat een woning niet meer dan 1 kuub afval oplevert.

Energielabel A+

Daarnaast verwacht Mulder Obdam met het concept een woning van energielabel E naar label A+ te kunnen tillen. Van Langen: “Op dat vlak kijken we ook naar de mogelijkheden van zonne-energie en warmtekracht koppeling. Daarmee komt de Inschuifwoning ook binnen het bereik van talloze subsidieregelingen.’’

Het pilotproject staat gepland in de gemeenten Koggenland, Texel, Haarlem en Amsterdam. De periode van sloop tot ‘behangklare’ oplevering neemt hierbij 22 dagen in beslag. De pilot is vooral bedoeld om ervaring op te doen met een dergelijke manier van bouwen. De ontwikkelaar werkt samen met negen andere bedrijven in de bouwsector.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren