Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Nationaal congres Leegstand & Herbestemming

3 juni 2010

Herbestemmingprojecten blijken vaak de aanzet voor meer investeringen in een gebied en zorgen voor culturele verrijking. Het nationaal congres ‘Leegstand & Herbestemming’ op 24 juni haakt hierop in en bundelt alle actuele ontwikkelingen en praktijkkennis. Bovendien gaat de Rijksadviseur voor het Cultureel Erfgoed het ‘Kwaliteitsteam Herbestemming’ installeren.

Meer dan tienduizend monumentale gebouwen in Nederland staan op een nieuwe toekomst te wachten. De leegstand in kantoren bedraagt ruim 6,7 miljoen vierkante meter. De verwondering hierover is al jaren groot. Want ‘er is toch woningnood’ en ‘ruimte is toch schaars’? Die verbazing is niet vreemd, want eenmaal verbouwd blijken herbestemde gebouwen vaak parels in de stad.

Renovatie is mediapartner van het congres en is zodoende ook aanwezig op deze dag, die het thema Kansen voor karakteristieke gebouwen draagt. Kansen en knelpunten, mogelijkheden voor gemeenten en opties voor nieuwe subsidies zijn onderwerpen die aan bod zullen komen.

Kwaliteitsteam Herbestemming

Om blijvend te reflecteren op de praktijk rondom herbestemming en het onderwerp op de agenda te houden zal de Rijksadviseur voor het Cultureel Erfgoed een Kwaliteitsteam Herbestemming installeren. Dit H-team bestaat uit een aantal gezaghebbende personen uit de wereld van de cultuurhistorie, het ontwerp, de restauratie, eigenaarschap- of opdrachtgeverschap. Zij zullen de komende jaren met regelmaat van zich laten horen, vertrekkend vanuit de oplossingen uit het verleden, de actualiteit van nu en de opgave voor de toekomst.

Het congres is bedoeld voor iedereen die vakmatig bij herbestemmen van vastgoed betrokken is; van beleidsmedewerkers bij de diverse overheden tot adviesbureaus, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, woningcorporaties en projectontwikkelaars.

Het congres vindt plaats in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Meer informatie over het congres is te vinden via SBR.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.