Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Monument wint Award Duurzame Architectuur

30 september 2011

Central Post is de winnaar van de Award Duurzame Architectuur 2011, die 29 september tijdens het congres Green Buildings 2020 is uitgereikt. Central Post, die geprezen werd voor zowel ontwerp als gebruik, is het totaal gerenoveerde postdistributie centrum naast het nieuwe centraal station te Rotterdam, en telt 52 m².

De Award Duurzame Architectuur is een initiatief van Facility Management Nederland, Dutch Green Building Council en CFP. De jury bestond uit Willem Langeweg (MVO Nederland), Gijs Verweij (oud-CEO Wereldhave), Anke van Hal (hoogleraar Nyenrode en bestuurslid DGBC) en Hidde van der Kluit (SNS Reaal namens FMN). Zij roemde de kwaliteit van het gebouw, alsmede zijn grootschaligheid en de impact op het centrum van Rotterdam. “Een verloren gebouw in een verloren stukje van Rotterdam-centrum, heeft door zijn gedurfde renovatie een nieuw leven en een nieuwe impuls gegeven aan de samenleving en economie van Rotterdam Central District”, aldus de jury.

Durf en ondernemerschap

Central Post is een ontwikkeling van LSI project investment nv. Het gebouw is binnen korte tijd voor 95 procent verhuurd. “Het allermooiste is dat durf en ondernemerschap ondanks de slechte economische omstandigheden toch door de markt worden gehonoreerd, nu het gebouw zo goed als volledig is uitgehuurd”, volgens Hans de Boer, CEO LSI project investment nv. “Dit toont aan dat er in de markt altijd ruimte is voor kwaliteit en duurzaamheid, mits op de goede locatie.” 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren