Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Mogelijke uitzetting huurders Kleiburg

31 oktober 2011

De laatste vijf huurders van de Bijlmerflat Kleiburg dreigen te worden uitgezet. Als de huurders blijven weigeren in te gaan op aanbiedingen voor een andere woning in Zuidoost, zal woningcorporatie Rochdale een uitzettingsprocedure beginnen, volgens de corporatie.

De vijf huishoudens hebben verschillende voorstellen ontvangen voor een vervangende woning, stelt Rochdale. De corporatie zal hen nog één keer een woning aanbieden, daarna zullen juridische stappen worden genomen om hen eruit te krijgen.Kleiburg wordt ontruimd in afwachting van meer duidelijkheid over de toekomst van de Bijlmerflat. Rochdale, die eigenaar is van de flat, is voorstander van sloop, maar voert nog steeds gesprekken met drie partijen die interesse hebben de flat over te nemen. De plannen die zij deze zomer hadden ingediend, leidden nog niet tot een overeenkomst. Rochdale onderhandelt nu samen met het stadsdeel met de gegadigden over verbetering van de voorstellen.

Harde voorwaarden voor de verkoop zijn dat de renovatie op korte termijn van start kan gaan en dat Kleiburg daarna weer minstens vijfentwintig jaar mee kan. Ook moeten de plannen bijdragen aan de vernieuwing en de versterking van de buurt.

Lees meer over de ontwikkelingen rond Bijlmerflat Kleiburg in het dossier op renda.nl.

Bron: Parool.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren