Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Mogelijk klussen in Kleiburg

6 december 2011

De Bijlmerflat Kleiburg wordt waarschijnlijk een klusflat. Uit de gesprekken die woningcorporatie Rochdale voerde met geïnteresseerde partijen over de toekomst van de Bijlmerflat, is consortium De Flat als enige overgebleven.

Dit consortium bestaat uit KondorWessels Vastgoed, Hendriks CPO, Vireo Vastgoed en Hollands Licht. Het wil Kleiburg een ‘tweede leven als woongebouw’ geven en gaat uit van kluswoningen en een daaromheen geweven tv-serie.

Keuzevrijheid

Het concept van zelfklussen geeft de koper een grote mate van keuzevrijheid in de grootte van de woning. Dit gebeurt onder het motto ‘meters maken’; de koper bepaalt zelf het aantal stramienen dat hij wil afnemen en mag horizontale of verticale verbindingen maken. De woning wordt casco gekocht, waarna de eigenaar zelf de indeling verzorgt, de afwerking en de inrichting van de woning. Het aantal woningen in de flat zal rond de 350 liggen, afhankelijk van de keuzes van bewoners. De galerijen worden opgeknipt om zo buurtjes te creëren van zo’n vier tot vijf woningen. Ook wordt de fietsonderdoorgang vergroot en worden de overige onderdoorgangen weggehaald.

De plint

De Flat heeft in de plint diverse functies gepland, zoals horeca, sport, een kinderdagverblijf en tijdelijke voorzieningen naast de bergingen en fietsenstallingen. Bewoners kunnen voor de deur parkeren in een voorziening die in het landschap wordt ingepast. Naast hergebruik wordt het gebouw verder verduurzaamd door een collectief energiesysteem, een duurzame bouwmarkt en een programma voor hergebruik van materialen.

De zelfklussers en de menging van wonen en voorzieningen, worden in de visie van het consortium eveneens onderwerp van een tv-serie: De Flat.

Lees meer over de ontwikkelingen rond Bijlmerflat Kleiburg in het dossier op renda.nl.

Bron: vastgoedmarkt.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren