Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Meldpunt woningzoekenden

10 maart 2011

De Woonbond opent een meldpunt voor huishoudens met een bruto-inkomen van meer dan 33 euro en daarmee niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. ​Met het meldpunt, www.ikwilookwonen.nl, wil de Woonbond de problemen in kaart brengen die zich voordoen als gevolg van de nieuwe regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen. Met die ‘harde realiteit’, zoals de bond het noemt, wil zij vervolgens minister Donner (Wonen) confronteren.

Huishoudens met een bruto-inkomen van meer dan 33.614 euro komen sinds 1 januari bijna nergens in Nederland meer in aanmerking voor een sociale huurwoning, stelt de Woonbond. De regel is dat woningcorporaties maximaal 10 procent van alle vrijkomende woningen met een huur onder 652,50 euro mogen toewijzen aan deze huishoudens. “Woningzoekenden die zich geen dure huur- of koopwoning kunnen veroorloven komen daardoor vreselijk in de problemen”, volgens de bond.  

Gedupeerden

De groepen die gedupeerd worden zijn starters, ouderen die niet meer in aanmerking komen voor een seniorenwoning en huurders die al jarenlang op een wachtlijst staan. Daarnaast komen ook chronisch zieken en gehandicapten in de problemen die op een aangepaste woning zijn aangewezen met een huur van minder dan 652,52 euro, sociaal urgenten, te klein behuisden, te duur wonende scheefwoners, en freelancers en zzp’ers met een onzeker inkomen.

 De Woonbond zal de komende maanden met het meldpunt de problemen inventariseren en aan minister Donner aanbieden. Deze heeft bij de invoering van de Europese norm aangegeven dat als er serieuze problemen zijn, hij bereid is deze op te lossen. De Woonbond hoopt dat dit de minister ertoe zal bewegen om zich bij de Europese Commissie (EC) hard te maken voor een hogere inkomensgrens.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren