Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Megalomane junk

12 april 2012

Tweede Kamerlid Sadet Karabulut heeft ex-directeur-bestuurder Erik Staal van woningstichting Vestia een ‘megalomane junk’ genoemd. Deze zeer zware woorden bezigde het SP-kamerlid in het plenaire kamerdebat over de Herzieningswet Toegelaten Instellingen Volkshuisvesting. Deze wet is mede bedoeld om duidelijker regels te stellen voor activiteiten van woningbouwcorporaties.

Tijdens het debat wezen nagenoeg alle partijen op de netelige situatie, waarin Vestia als gevolg van de aanschaf van derivaten terecht is gekomen. Over Staal, die in januari na het bekend worden van Vestia’s derivatenavontuur met pensioen ging, werden weinig vleiende opmerkingen gemaakt. Hij werd neergezet als een losbandige gokker, die zijn corporatie met een miljardenschuld zou hebben opgezadeld.

Megalomane junk

Karabulut ging het verst in haar omschrijving van Staal door hem een megalomane junk te noemen. Oftewel een junk, die zichzelf ziet als belangrijker en machtiger dan zijn omgeving en zichzelf bijzondere talenten toeschrijft. Laatstgenoemde eigenschap staat naar verluidt ook vermeld in het getuigschrift, dat Vestia’s Raad van Commissarissen aan Staal meegaf bij zijn vertrek.

Bron: CorporatieNL

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren