Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Meest duurzame kantoor in watertoren

13 september 2010

Op 8 september is de getransformeerde watertoren van Bussum (bouwjaar 1897) geopend door de burgemeester M. Schoenmaker van Bussum als het meest duurzame kantoor van Nederland. Het pand is CO2-neutraal en is leverancier van zelf opgewekte energie.

Met windmolens, zonnecellen en bio-warmtekrachtkoppeling voorziet de watertoren in zijn eigen warmte en koeling. De extra energie die vrijkomt wordt gedistribueerd door 100 procent groene energieleverancier Greenchoice. Met een waarde van 1026 punten op de Milieu Index Gebouwen (een gemiddeld gebouw in Nederland scoort 100 tot 150 punten) is dit gebouw het meest duurzame kantoorgebouw in Nederland.

De huidige eigenaar van de toren, accountants- en belastingadvieskantoor Meeuwsen Ten Hoopen, heeft de watertoren met een aantal huurders betrokken en zet het duurzame karakter van de toren in hun bedrijfsvoering voort. “We lopen op Cradle to Cradletapijt en besparen papier door uitsluitend elektronische dossiers aan te leggen. Alle inkoop komt uit een ecoboek, we rijden zoveel mogelijk in groene auto’s en voor korte ritten is er de ‘vestigingsfiets’”, volgens Sjoerd Riedstra, mede-eigenaar van Meeuwsen Ten Hoopen.

In het Renovatiemagazine nummer 4 staat een uitgebreid artikel over de watertoren.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren