Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Meer verbeteringen

11 januari 2012

In 2011 zijn er 100 verbeteringen van het Energielabel Woningen gemeld. Dat aantal ligt 87 procent hoger dan 2010, toen er 53 verbeteringen werden gerapporteerd. Daarnaast is het aantal aan de nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder toe te rekenen verbeteringen van energielabels meer dan verdubbeld (stijging 114 procent) tot 47. Dit blijkt uit cijfers van Agentschap NL.

Het Energielabel Woningen geeft met de letters A++ (zeer goed) tot en met G (zeer slecht) aan hoe energiezuinig je huis is. De labels A++ tot en met C worden als ‘groene’ Energielabels betiteld. Als de voorstellen van minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties doorgaan, kan een huis vanaf 1 januari 2013 niet meer van eigenaar verwisselen zonder Energielabel. Het totaal aantal woningen met een Energielabel nam in 2011 met een krap half miljoen (459.811) toe tot 2.083.520.

Meer Met Minder-criteria

Om de effectiviteit van de nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder te meten, houdt Agentschap NL onder andere bij welke energielabelverbeteringen voldoen aan de zogenoemde Meer Met Minder-criteria. Dat wil zeggen dat er sprake is van een labelsprong van minimaal twee stappen, danwel van een sprong naar label B of beter. In 2010 waren er 22.131 van dergelijke verbeteringen. Vorig jaar verdubbelde dit aantal naar 47.424. “Veel woningeigenaren die van plan zijn hun huis te verkopen, of het huis al te koop hebben gezet, beseffen nog niet dat ze in het najaar in de problemen kunnen komen als er nog geen Energielabel op de woning zit”, aldus Chris Bruijnes, directeur van Meer Met Minder. “Dan konden er wel eens lange wachttijden ontstaan. Het is dus verstandig daar nu al mee aan de slag te gaan, je hebt dan nog even de tijd om bij een slecht label aanpassingen te doen. Bovendien is vorig jaar gebleken dat woningen met groene energielabels meer opbrengen en eerder verkocht worden.”

Van de ‘Meer Met Minder-labelsprongen’ kwam vorig jaar 74 procent (35.097) voor rekening van huurwoningen en 26 procent (12.327) voor rekening van koopwoningen. In 2010 lagen deze percentages op respectievelijk 82 procent en 18 procent.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren